Tizenéves koromban egy harmincnyolc kilós testképzavaros örökmozgó vakarcs voltam, krónikus étvágytalansággal és zabszemmel a seggemben. Aztán szép lassan változtak a dolgok, diagnózisok követték egymást, én pedig az életkedvemmel együtt a padlóra kerültem.

Később az életkedv visszatért, most pedig ideje, hogy a "lelkem templomát" is rendbe hozzam. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az évtizedek során rengeteg tapasztalatot és tudást szereztem már diétáról, alakformálásról, mozgásról, betegségről és gyógyulásról egyaránt. Ezeket a tapasztalatokat korábban a közösségi média bugyraiban, facebook falon, csoportokban és kommentekben szerteszét osztottam meg, de úgy döntöttem, mostantól egy helyen, egy blogban foglalom össze.

Miről lesz szó?

  • Diétáról. Általam kipróbált, valóban működő, egészséges, a szervezetet nem roncsoló diétáról, receptekkel és tippekkel. Nem fogok eredményt hazudni ártalmas koplalásoknak.
  • Étrend kiegészítőkről. Szintén csupa olyasmi, amit személyesen teszteltem, minden, ami nálam bevált. De azt is megírom, ami nekem a reklámok ellenére is hatástalan volt.
  • Házi szépségápolási tanácsokról. Krémek, pakolások, kencék és trükkkök, bármi, ami természetes, ami működik, és ami nem tízezrekbe kerül.
  • Mozgásformákról. Sportmániásként rengeteg mindenbe kóstoltam bele az évek során, némelyik múló kaland volt, némelyik életre szóló szerelemmé vált. A repertoár azonban bővülni fog, számos új mozgásformát fogok kipróbálni, és első kézből beszámolni róla, legyen az légtorna, rúdtánc vagy falmászás. Kipróbálom, és leírom a tapasztalatokat, őszintén és kendőzetlenül.
  • Rólam, és a személyes tapasztalataimról. Az én családomban valamiért az ezüst étkészlet helyett a rák és az agyvérzés öröklődik, így anyám és apám mellett is végigjártam a hazai egészségügy bugyrait, amit aztán később nem csak hozzátartozóként, de betegként is volt alkalmam megtapasztalni. Le fogom írni, mit láttam, és milyen következtetésre jutottam. Jelige: csak őszintén.

Bejegyzésről bejegyzésre elhozok egy darabot magamból, mondanivaló van bőven, és ha a világon csak egyetlen embernek is segít, már megérte.