Tizenéves koromban egy harmincnyolc kilós testképzavaros örökmozgó vakarcs voltam, krónikus étvágytalansággal és zabszemmel a seggemben. Aztán szép lassan változtak a dolgok, diagnózisok követték egymást, én pedig az életkedvemmel együtt a padlóra kerültem. 

Később az életkedv visszatért, most pedig ideje, hogy a "lelkem templomát" is rendbe hozzam. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az évtizedek során rengeteg tapasztalatot és tudást szereztem már diétáról, alakformálásról, mozgásról, betegségről és gyógyulásról egyaránt. Ezeket a tapasztalatokat korábban a közösségi média bugyraiban, facebook falon, csoportokban és kommentekben szerteszét osztottam meg, de úgy döntöttem, mostantól egy helyen, egy blogban foglalom össze.

Miről lesz szó?

  • Diétáról. Általam kipróbált, valóban működő, egészséges, a szervezetet nem roncsoló diétáról, receptekkel és tippekkel. Nem fogok eredményt hazudni ártalmas koplalásoknak.
  • Étrend kiegészítőkről. Szintén csupa olyasmi, amit személyesen teszteltem, minden, ami nálam bevált. De azt is megírom, ami nekem a reklámok ellenére is hatástalan volt.
  • Házi szépségápolási tanácsokról. Krémek, pakolások, kencék és trükkkök, bármi, ami természetes, ami működik, és ami nem tízezrekbe kerül. 
  • Mozgásformákról. Sportmániásként rengeteg mindenbe kóstoltam bele az évek során, némelyik múló kaland volt, némelyik életre szóló szerelemmé vált. A repertoár azonban bővülni fog, számos új mozgásformát fogok kipróbálni, és első kézből beszámolni róla, legyen az légtorna, rúdtánc vagy falmászás. Kipróbálom, és leírom a tapasztalatokat, őszintén és kendőzetlenül. 
  • Rólam, és a személyes tapasztalataimról. Az én családomban valamiért az ezüst étkészlet helyett a rák és az agyvérzés öröklődik, így anyám és apám mellett is végigjártam a hazai egészségügy bugyrait, amit aztán később nem csak hozzátartozóként, de betegként is volt alkalmam megtapasztalni. Le fogom írni, mit láttam, és milyen következtetésre jutottam. Jelige: csak őszintén.

Bejegyzésről bejegyzésre elhozok egy darabot magamból, mondanivaló van bőven, és ha a világon csak egyetlen embernek is segít, már megérte.  

 

   Ami még én vagyok, de amiről itt (terveim szerint) nem lesz szó:

  • Grafomán geek vagyok, több oldal szerkesztőjeként rendszeresen publikálok mindenről, ami érdekel: filmek, sorozatok, könyvek, képregények, társasjátékok, cosplay, közösségi események
  • imádom a Marvelt, a DC-t, a Star Warst, a Harry Potter világát, és minden mesét. Valamint a horrort.
  • másik szenvedélyem a cosplay, a facebookon Phoenix Cosplay by Lianna néven találhatóak meg a képeim, innen hoztam a bemutatkozó és a fejléc képet is.
  • imádom az állatokat. De ünnepélyesen esküszöm, nem fogok cicás videókat posztolni. Na jó, maximum olykor-olykor. :)

Az első hetekben még folyamatosan fogok kísérletezni a blog sablonjával és a képekkel, másik platformokhoz vagyok szokva, és néhány dolog még nem úgy néz ki, ahogy kellene, így ha azt látjátok, hogy percenként változik valami... no problem, csak én garázdálkodom. 

STAY TUNED!

Lianna én mozgás sport orvos egészség betegség recept szépségápolás kence tapasztalat

Fotó: Eve Iso Photolab